- Aidat ve bağışlarınızı Kastamonu Ziraat Bankası İban No TR400001000151532932985001 nolu hesaba yatırabilirsiniz.
Hanönü Hakkında
Derneğimiz Hakkında
Duyurular

HANÖNÜ ŞEYH ŞABAN-I VELİ CAMİİNE YARDIM T.C. ZİRAAT BANKASI TR58 000 100 170 30000 1975 55 25

- Aidat ve bağışlarınızı   Kastamonu Ziraat Bankası İban No TR400001000151532932985001 nolu hesaba yatırabilirsiniz.

DERNEK ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!
Akaryakıt alışverişlerinizi Olukbaşındaki OPET Ekmekçiler, Taşköprü yolu Hanönü gidişi üstündeki OPET Ekmekciler ve Devrekani yolu Kastamonuya gidiş yönündeki Opetten aldığınız ve derneğimiz adına fiş kestirdiğiniz takdirde, HER ALIŞ VERİŞİNİZDEN BU FİRMALARDAN DERNEĞİMİZE BAĞIŞ GELMEKTEDİR.

Kastamonu Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 5,3412   5,3508
EURO 6,0565   6,0674

Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
Sponsorlarımız
   Resmi büyüt -- Web sitesine git

Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?

Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.

27.ŞEYH SABANI VELİ ANMA HAFTASI

Şeyh Şaban-ı Veli, doğum yeri olan Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde anıldı.

27. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Cuma namazı sonrası kurban kesilerek, yağmur duası yapıldı.

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, "Anma haftası etkinlikleri kapsamında yarında Tarihi Han meydanında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Müzik topluluğu mehter ve tasavvuf dinletileri ile devam edecektir. Şeyh Şaban-ı Veli'nin doğum yeri Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu'muzun güzel ilçesi Hanönü'de yapılacak olan programa il dışından ve il içinden tüm halkımız davetlidir." dedi.

Hz.Pir Şeyh Şaban- ı Veli, doğum yeri olan Hanönü'de anıldı. Bu yıl 27. Si düzenlenen Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyayarını anma haftası etkinlikleri Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin doğum yeri olan Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde de anıldı. Hanönü Merkez Camisi'nde mevlit okunmasıyla başlayan anma programında, kurban kesildi ve dualar edildi. Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, anma töreninde yaptığı konuşmada, Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin 1199 yılında Hanönü ilçesinin Çakırçay köyünde doğduğunu ve bizlerin onun torunları olduğumuzu söyledi.Evliyaların topluma mal olmuş kişiler olduğunu belirten Uçar,Anadoluda 4 büyük evliya bulunduğunu ve bunlardan birisinin de Şeyh Şaban-ı Veli olduğunu belirtti.Onu anlamak anlayabilmek ve onu gelecek kuşaklara aktarabilmek çok önemli diye konuşan Uçar, programın ilçede gerçekleştirilmesin e katkı sağlayanlara teşekkür etti. İlçe Müftüsü Osman Sağlam yaptığı konuşmada,Şeyh Şaban-ı Veli’nin dünyanın tanıdığı büyük bir zat olduğunu belirterek,dünyanın bir çok yerine öğrenci yetiştirip gönderdiğini belirtti.Şeyh Şaban-ı Veli’nin ahlakını ve yaşantısının muazzam olduğunu söyleyen Sağlam,ben onun yaşantısını Peygamberimizin yaşantısına benzetiyorum diye konuştu.Halfet odasında,ağaç koğunda hayatını geçirmiş olan Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin önemli sözlerini şu şekilde anlattı.Anadan üryan geldik üryan gideceğiz,Biz hayvan gütmeye değil insan gütmeye geldik,biz kap değil kalp kalaylamaya geldik gibi sözleri bulunduğunu kaydetti. Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı Başkanı Muharrem Avcı ise yaptığı konuşmada,25. Yılını kutladığımız Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını anma haftasında doğum yeri Hanönü’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.2019 yılının Şeyh Şaban- ı Veli yılı olacağını belirten Avcı,bu konuda Kastamonu Belediyesi ile birlikte çalışmaların sürdüğünü belirtti. Hanönü’de büyük gelişmeler yaşanıyor,Şeyh Şaban-ı Veli Camisi yapılıyor,büyük bakır rezevrileri çıkarılıyor,bunlar hep büyük zat Şeyh Şaban-ı Veli’nin doğduğu topraklarda meydana geliyor bunun kıymetini bilmemiz lazım gelir diye konuşan Avcı,nasıl ki Sudi Arabistan’da müslüman memleketlerde toprak altından petrol çıkıyorsa,büyük zat’ların doğduğu topraklarda da yer altı kaynakları halkı zenginleştiriyor diye konuştu.

Okunma Sayısı: 216