- Aidat ve bağışlarınızı Kastamonu Ziraat Bankası İban No TR400001000151532932985001 nolu hesaba yatırabilirsiniz.
Hanönü Hakkında
Derneğimiz Hakkında
Duyurular

HANÖNÜ ŞEYH ŞABAN-I VELİ CAMİİNE YARDIM T.C. ZİRAAT BANKASI TR58 000 100 170 30000 1975 55 25

- Aidat ve bağışlarınızı   Kastamonu Ziraat Bankası İban No TR400001000151532932985001 nolu hesaba yatırabilirsiniz.

DERNEK ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!
Akaryakıt alışverişlerinizi Olukbaşındaki OPET Ekmekçiler, Taşköprü yolu Hanönü gidişi üstündeki OPET Ekmekciler ve Devrekani yolu Kastamonuya gidiş yönündeki Opetten aldığınız ve derneğimiz adına fiş kestirdiğiniz takdirde, HER ALIŞ VERİŞİNİZDEN BU FİRMALARDAN DERNEĞİMİZE BAĞIŞ GELMEKTEDİR.

Kastamonu Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 4,0332   4,0405
EURO 4,9670   4,9760

Özlü Sözler
Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Sponsorlarımız
   Resmi büyüt -- Web sitesine git

Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?

Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.

HANÖNÜ DE KENDİR EKİMİ YAPILACAK

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde bir kadın girişimci, yıllardır ekimi yapılmayan kendir bitkisinin ekimine başladı.
Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sırasında Haliç'ten gemilerin kızaklarla çekildiği urganların yapımında kullanılan Taşköprü ilçesinde yetişen kendir, coğrafya ve tarih sayfalarından silinme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış, Taşköprü'de bulunan Kendir Fabrikasının kapanması ve ardından Seka Kağıt Fabrikasının özelleşmesinin ardından bölgede kendir ekimi tamamen durmuştu. Hanönü ilçesinde yaşayan Fatma Topuz adlı kadın girişimci de evinin altına kurduğu küçük bir atölye ile kendirden yapılan ürünler üretmeye başlayarak yurt dışına ihraç etme durumuna geldi.
Uzun yıllardır bölgede ekimi dahi yapılmayan kendirden çeşitli ürünler yaparak yurt dışına ithal etmeye başladığını söyleyen Fatma Topuz, geçen yıl Samsun Vezirköprü ilçesinde kendir ekimi yaptırdığını, bu sene Hanönü ilçesinde vatandaşlardan kiraladığı 40 dönüm tarlaya kendir ekimi yaptırdığını ifade etti. Evinin altındaki dükkanda kurmuş olduğu atölyede üretim yaptığını anlatan Topuz, 7 kişiyi de iş sahibi yaptı. Topuz ayrıca, 1000 metrekare alan bulunan bir yere 30 kişinin istihdam edileceği kapalı bir iş yeri kurmak istediğini, fakat şimdiye kadar 2 kere müracaat etmesine rağmen Kastamonu'da kendir ekimi yapılmadığı için ruhsat alamadığını kaydetti.

Okunma Sayısı: 38